23 sept 2012

Dia 37

Aquest cap de setmana he aprofitat per començar amb les correccions del treball, i també he analitzat el primer (i em sembla que únic) curtmetratge del treball: Academia de especialistas, de Miguel Gallardo.


Acadèmia d’especialistes

Títol original: Academia de especialistas
Creació: Miguel Gallardo
Direcció: Miguel Gallardo i Karin du Croo
Producció executiva: -
Producció: Fundación Orange
Guió: Miguel Gallardo
Música: Rosa Amuedo Lacrem i Xavi Capellas
Protagonistes: -
Any: 2012
Origen: Espanyol
Gènere: Animació
Descripció: Academia de especialistas és un curtmetratge de set minuts que intenta aproximar el “món real” a les persones amb TEAs. Per què? Perquè no són més que infants normals i corrents amb certes manies i dificultats que cal minvar, però encara més important: són nens i nenes plens d’habilitats que sovint es passen per alt.
Anàlisi: El curtmetratge, tot i ser breu, és concís i explicatiu. No es centra en inspirar llàstima per totes aquelles dificultats que tenen els infants amb trastorns d’aquest tipus, sinó que exposa la gran quantitat de talent que guarden alguns dins els seus caps, i les habilitats inusuals i sorprenents que tenen molts d’ells.

No només l’Asperger, sinó tot tipus de trastorns de l’espectre autista, haurien de ser més coneguts per tal d’evitar prejudicis i idees preconcebudes sobre ells. El curtmetratge pretén transmetre aquests valors a partir d’un nen que explica com són els seus amics, tots amb habilitats autistes: un és expert en dinosaures, l’altre en reproduir cançons de memòria, l’altre en memoritzar persones, l’altre en tancar totes les portes, etc…
Sigui quina sigui la seva habilitat, tots són especialistes en ella, i tots mereixen un reconeixement i una atenció pels entrebancs afegits del seu dia a dia. 



A partir d'aquí, ja només falta anar emplenant espais explicatius dels apartats, redactar les conclusions (un cop rebi les entrevistes del personal sanitari), reunir una biografia, fer la portada, escriure l'índex, adjuntar els annexos i qualsevol altre correcció que se m'acudeixi en aquests propers dies.

No hay comentarios:

Publicar un comentario