17 ago 2012

Dia 23

He avançat considerablement en el càlcul dels resultats dels tests, i he acabat la fitxa de les personalitats famoses que vaig afegir recentment - he suprimit la Temple Grandin, ja que té autisme i no Asperger.


Tim Burton

Nom: Tim Burton
Naixement: 25 d’agost de 1958
Origen: California, Estats Units
Ocupació: Director, productor, escriptor i dissenyador.
Conegut per: caracteritzar les seves pel·lícules amb la presència de mons imaginaris, gòtics i obscurs. La seva parella sentimental, Helena Bonham Carter, va declarar en una entrevista les seves sospites sobre el cas d’Asperger en Burton.

Rafer Alston

Nom: Rafer Alston “Skip To My Lou”
Naixement: 24 de juliol de 1976
Origen: Nova York, Estats Units
Ocupació: Jugador de bàsquet, en estat d’agent lliure.
Conegut per: ser jugador del Miami Hit i un dels pocs esportistes d’èl·lit del món diagnosticats amb Asperger.

Clay Marzo

Nom: Clay Marzo
Naixement: 17 de juliol de 1989
Origen: California, Estats Units
Ocupació: Surfista professional i esportista aqüàtic.
Conegut per: ser un dels millors surfistes de Hawaii, començant a surfejar amb només 10 anys. Va ser diagnosticat amb síndrome d’Asperger l’any 2007. El símptoma més destacat en ell són els moviments compulsius amb les mans.

Vernon Smith

Nom: Vernon Smith
Naixement: 1 de gener de 1927
Origen: Kansas, Estats Units
Ocupació: Economista retirat i doctor en diverses universitats.
Conegut per: rebre el Premi Nobel d’Economia. Va fer públic el seu diagnòstic d’Asperger el 2005.


En la pròxima publicació comentaré l'últim llibre a analitzar: El cursioso incidente de un perro a medianoche, l'únic de ficció.

Cap de les persones amb Asperger conegudes és excessivament gran, ni tan sols n'hi ha cap mort. Això és perquè la síndrome és més aviat de recent descoberta, i tot i que es sospiti de personalitats com Albert Einstein o Isaac Newton, no hi ha proves mèdiques que ho corroborin.

3 comentarios:

  1. recordes quan van utilitzar el terme 'síndrome d'Asperger' per primera vegada i qui ho va fer? Aqui seria un bon moment per introduir-ho

    ResponderEliminar
  2. Sí que ho sé, va ser Lorna Wing el 1981, amb la seva continuació de l'estudi de Hans Asperger de 1944 que no va arribar a creuar fronteres alemanyes per raons polítiques. Ara, com que tinc la redacció sobre què és l'Asperger i la seva història entre mans, ho tinc més recent. Aquest apartat en concret, el de les personalitats famoses, l'hauria d'introduir en la redacció també? Inicialment estava a conclusions, però allà no hi lliga gens...

    ResponderEliminar
  3. Correcció: Gerhard Bosch, psiquiatra de la universitat de Frankfurt, va ser el primer en utilitzar el terme "síndrome d'Asperger" en la literatura anglesa segons el Japanese Journal of Clinical Medicine, els quals van fer una investigació acurada sobre la història de l'Asperger dels últims 60 anys. Ell, el 1962 va publicar una monografia en la que detallava 5 històries clíniques descrites com a casos de síndrome d'Asperger. Ell va aconseguir que la recerca autista alemanya creués fronteres per Europa, però va ser Lorna Wing qui va fer que fossin coneguts mundialment i va popularitzar el terme "síndrome d'Asperger".

    ResponderEliminar