19 ago 2012

Dia 25

Ja he acabat, per fi, la feina que m'ha semblat més llarga i pesada: els resultats dels tests. Tinc les estadístiques en el test per al Quocient de l'Espectre Autista per a homes i dones per separat, dividits en:
  • 4-11 anys
  • 12-16 anys
  • Majors de 16 anys


I també he fet un gràfic del percentatge de persones que coneixen la síndrome d'Asperger, tenint en compte dos grups diferents:
  • Persones dels 12 als 16 anys
  • Persones majors de 16 anys


Els resultats són:








En el test tant d'adults com de nois dels 12 als 16 anys, la mitja es troba, en ambdós sexes, en la franja del 0-20, concretament 17 en homes i 15 en dones. Les puntuacions de 21 a 30 es consideren per damunt de la mitja, mentre que si és 31 o superior, es considera Asperger, Autisme o Autisme de baix funcionament.

En el test infantil, totes les puntuacions entre 0 i 75 es poden considerar totalment ordinàries, mentre que una puntuació superior a 76 clama una revisió clínica del nen o nena.

D'aquests gràfics, doncs, extraiem les següents conclusions:

  • Tan sols un 16% de la població major de 16 anys sabria explicar amb fluïdesa o a grans trets en què consisteix la síndrome d'Asperger, mentre que en la població d'entre 12 i 16 anys, només podrien un 6%.
  • El 28% d'homes i el 22% de dones majors de 16 anys es troben per damunt de la mitja en la franja del Quocient de l'Espectre Autista. No hi ha puntuacions en cap dels dos sexes que denotin un TEA o Trastorn de l'Espectre Autista.
  • El 2% dels nois d'entre 12 i 16 anys mostren signes de patir un TEA o Trastorn de l'Espectre Autista. No hi ha puntuacions en el sexe femení que denotin un TEA o Trastorn de l'Espectre Autista.
  • Tant el 54% dels nois com el 48% de les noies d'entre 12 i 16 anys es troben per damunt de la mitja en la franja del Quocient de l'Espectre Autista.
  • El 16% dels nens i el 6% de les nenes d'entre 4 i 11 anys mostren signes de patir un TEA o Trastorn de l'Espectre Autista.


3 comentarios:

  1. Recalco que les dades i la informació necessària per interpretar els resultats les he tret de la pàgina web
    www.espectroautista.info/tests/
    i que, tal i com s'explica en ella, els tests són únicament per a l'autoavaluació. En cas de puntuar un resultat que mostrés signes de patir un TEA, s'hauria de procedir a que un professional en fes el diagnòstic per assegurar-se'n.

    ResponderEliminar
  2. molt bon treball però no t'oblidis d'explicar com has fet els gràfics... jo sé que ha sigut una feinada per tu i que has fet tot tu sola des de els tests fins els calculs i aixó cal explicar-ho en profunditat per què molta gent treu informació directamente de la xarxa web i no fan la feina, i aixó no és el teu cas. Enhorabona pel treball, sincerament.

    ResponderEliminar
  3. Sí, sí, ho tinc tot guardat però en brut, perquè no me'n recordo de com es representaven aquest tipus de dades, ja fa temps que no toco les mates i em feia por equivocar-me. Quan tingui una estona buscaré els llibres de 4t i miraré com es fa per afegir-ho al treball.

    ResponderEliminar