22 ago 2012

Dia 27

He decidit afegir la pel·lícula Magnificent 7 de Sandy Welch, inspirada en el documental que també analitzaré de la BBC sobre la vida de la família Jackson, My family and Autism, on s'hi troba Luke Jackson, conegut nen amb Asperger que va escriure la guia Freaks, Geeks and Asperger Syndrome: A User Guide To Adolescence, la qual també he analitzat. 
Que hagi trobat la pel·lícula ha vingut donat perquè estava buscant informació sobre l'entrevista en la qual Helena Bonham Carter, la parella sentimental de Tim Burton, va declarar que des del seu punt de vista aquest podia tenir Asperger. Tot i no ser un diagnòstic mèdic fiable, existeix la possibilitat, i és per això que he afegit Edward Scissorhands recentment a les pel·lícules per analitzar, ja que es creu que és una metàfora de la vida d'un Asperger. 
L'esmentada entrevista ha estat eliminada de la xarxa per motius de drets d'autor, però tot i així no descartaré ni a Tim Burton com a personalitat famosa amb Asperger, ni la seva pel·lícula com a metàfora de la síndrome. 
Actualment, no hi ha tampoc cap tràiler de la pel·lícula Magnificent 7 disponible.


Les famílies Jackson: a la dreta la real del 
documental My family and Autism amb Jacqui Jackson, 
a l'esquerra la fictícia de Magnificent 7 amb Helena Bonham Carter.


Per altra banda, avui he analitzat un altre article, publicat a El País el 2011:


Me entrenan para la vida

Títol original: Me entrenan para la vida
Autor: Sonsoles Zubeldia López
Publicat per: El País, 2011
Anàlisi: L’article, que explica el cas d’un noi de 19 anys amb Asperger, és per damunt de tot sensibilitzador.
A mida que repassa les explicacions de l’entrevistat, en Pablo, l’article ens dóna informació detallada però sense gaire aprofundiment sobre l’Asperger, perquè el lector el conegui en uns mínims.
En Pablo recorda com van ser els seus anys d’escola i a l’institut, i ho exposa com moments d’eterna soledat i confusió. L’article és fidel i alhora arriba a la fibra sensible del lector, sense pecar d’exageració o excés de compassió pels que pateixen Asperger.
Durant l’article, coneixem el cas d'en Pablo com a membre d’una organització, amb la que es reuneix juntament amb gent discapacitada de diferents maneres per parlar dels seus problemes i sempre buscar-hi solucions. L’esperit de superació també el posseeixen els pares d’en Pablo, que l’ajuden constantment a aconseguir el nivell d’autosuficiència que necessita per arribar a la seva meta: treballar a la Federació d’Esports Adaptats. 


Tinc moltes ganes de veure la pel·lícula Magnificent 7 (que confio en que sigui fidedigna a la veritat), així com el mateix documental My family and Autism, ja que juntament amb les entrevistes a mares de nens afectats, em servirà per les conclusions a l'hora de descobrir la realitat: com és la vida amb un Asperger?

No hay comentarios:

Publicar un comentario